Op cursus bij Lazze

Lazze Jansson werd geboren in Zweden in 1959. Op acht jaar zag hij zijn eerste hotrod en was meteen verkocht. Terwijl hij nog speelde met zijn Legoblokken besloot hij al snel dat hij op een dag zijn eigen auto zou bouwen. Na drie jaar van schoollopen kocht hij zijn eerste auto en begon aan het echte werk. Nadien zouden er nog velen volgen...

Hij kwam al snel tot de vaststelling dat het hard werken was en vroeg zich af of er geen betere manier bestond. Ondertussen had hij zijn eigen zaak gestart en werkte hij aan wagens van klanten. Vanaf de start weigerde hij te werken aan gewone auto's.

Na enkele jaren gelezen te hebben over het produceren van onderdelen, las hij over the English Wheel. Deze machine zou hem kunnen helpen om metaal in de gewenste vorm te krijgen. Hij bouwde zijn eigen versie van de machine en begon te oefenen.

Hij had geen idee dat mensen in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten hun metaal eerst vormden met behulp van een hamer en een grote zandzak. Nadien streken ze alles glad met het English Wheel. Hij ontwikkelde Lazze's Wheel om die eerste stap te elimineren.

Deze techniek deed het idee opborrelen om hier cursussen over te geven. Sinds de start hebben meer dan 1000 mensen de techniek geleerd van de grootmeester (zowel in Zweden als in de Verenigde Staten waar hij momenteel woont en werkt).

Joris Vergauwe, eigenaar van de Naughty Boyz Rod & Kustom Shop, was één van die mensen. Hij volgde de cursus Advanced Metal Shaping Step 1 en Step 2. Hij leerde enorm veel van deze buitengewone man.

Tijdens de laatste cursus bouwde Joris samen met twee studenten een '32 van scratch. Hier vind je enkele foto's:

 

 

 

 

Als je meer te weten wil komen over Lazze, wat hij doet en hoe hij het doet, dan kun je het best even doorklikken naar zijn website